Uitzending Wie is de Mol? vervalt
Donderdag geen uitzending Wie is de Mol? in verband met ontruiming Mediapark
Locatie bekendgemaakt
Wie is de Mol? 2016 opgenomen in Dominicaanse Republiek
Heb je een verborgen aanwijzing gevonden?
Deel hem met andere kijkers!
Als eerste het Molboekje van 2015 in huis hebben?
Bestel het boekje online!
Wie is de Mol? Bordspel
Verkrijgbaar bij Bol.com. Klik hier en bestel direct!

Laatste afleveringen

  • Aflevering 6:  misplaatst
  • Aflevering 5:  3 al weg, 7 over
  • Aflevering 4:  minder dan je denkt
  • Aflevering 3:  wie schrijft die blijft

Hints

Elk jaar geeft de Mol subtiele hints in de uitzendingen waarmee kijkers kunnen ontdekken wie de Mol is. Wij verzamelen de beste mogelijke hints die onze bezoekers zijn opgevallen.

» Hint toevoegen

Aflevering 6

Misplaatst Goede hint 84 Misplaatst door @ilananoot

Op het bord van Klaas zit een envelop met ‘kandidaat’. De aflevering heet ‘misplaatst’. Is kandidaat misplaatst omdat Klaas de Mol is?

Misplaatst IIBekijk de video Goede hint 42 Misplaatst II door mette

De titel misplaatst kan nog op een andere manier naar Klaas verwijzen. Klaas verschuift stiekem de tafel (achter de rug van Annemieke en Tim). Hierdoor staat de tafel niet meer goed, hij heeft hem dus ‘misplaatst’.

Stadion Goede hint 19 Stadion door David

Tijdens de eerste scene staat Art voor het stadion van Puerto Plata. Is het stadion een verwijzing naar sporter Taeke?

Aflevering 5

Toetsenbord Goede hint 206 Toetsenbord door timbekker

Bij de laatste opdracht op de brug hadden een aantal zinnen te maken met het toetsenbord. De titel van de aflevering, ‘3 al weg, 7 over’ kan een hint zijn naar Rop. De 3 letters van zijn naam staan op de bovenste rij. Haal je die letters weg, dan houd je er 7 over.

Aflevering 4

Minder jokers Goede hint 195 Minder jokers door Sim

De titel van de aflevering, minder dan je denkt, kan verwijzen naar het aantal jokers van Klaas. Hij had slechts één joker, terwijl Taeke dacht dat hij er drie had.

Hoofdprijs Goede hint 118 Hoofdprijs door Tom

Annemieke: “En toen zag ik 3 jokers en min 500 euro. Ik denk: ja zeg, dit is de hoofdprijs”. Heeft Annemieke het over de 3 jokers, of over de -500 euro? Dit was het enige min geld en dus de hoofdprijs voor de Mol.

Aflevering 3

Nachtblind Goede hint 149 Nachtblind door Myrthe

Rop zegt bij de laseropdracht dat hij nachtblind is, nadat hij tegen het net liep. Maakt hij een hint naar het slechte zicht van mollen?

Onder de grond Goede hint 123 Onder de grond door Femke

Een deel van het 1000 euro biljet moet onder de grond worden gezocht. Dit kan een hint naar Ellie zijn, die op het biljet van 1000 euro staat afgebeeld. Mollen leven ondergronds.

Aflevering 2

Het laatste woord II Goede hint 653 Het laatste woord II door Daniëlle, e.v.a.

De titel “het laatste woord, letterlijk” kan verwijzen naar Klaas. In het klooster krijgen Klaas en Cécile wijsheden te horen, waarvan de laatste woorden molboek, oordeel, legenda, contra en focus zijn. De laatste letters daarvan vormen samen klaas. De eerste letters van deze 5 woorden vormen mol cf. Cf is de afkorting van het Latijnse woord conferatur, wat vergelijk betekent. Totaal wordt dit dus Mol vergelijk Klaas, oftewel Mol = Klaas.

Het laatste woord IBekijk de video Goede hint 156 Het laatste woord I door Kim

De titel van de aflevering is: “het laatste woord, letterlijk”. Net als in aflevering één, kan deze titel een hint zijn naar Remy. In deze aflevering was Remy als laatste aan het woord. Zijn laatste woord: molletje.

SilhouetBekijk de video Goede hint 118 Silhouet door Joep

In het klooster zien we op de achtergrond een silhouet wanneer Tim naar de projectie van Susan Visser kijkt. Dit silhouet zou Ellie kunnen zijn.

Aflevering 1

Wijsmaken Goede hint 293 Wijsmaken door Ron

De titel van de aflevering is wijsmaken. Klaas wordt in de metro wijsgemaakt dat hij een muzikant moet zoeken, maar dit blijkt toch niet zo te zijn. Wellicht wijst de titel dus naar Klaas of naar muzikant Remy.

MolgeldBekijk de video Goede hint 283 Molgeld door Marcus

Tijdens de instructies aan de Mol zegt Art: “Op de achterkant van het Molgeld staat een mozaïek met daarop een afbeelding van jouw gezicht.” Terwijl hij ‘jouw gezicht’ zegt, wijst hij naar het biljet met Klaas.

Bordjes Goede hint 482 Bordjes door Bjorn

We zien een shot van de bak waarin de bordjes met namen van 9 kandidaten liggen. Is dit een verwijzing naar het feit dat er ook maar 9 kandidaten zijn. Betekent dit dat Cécile de Mol is, omdat haar naam mist?

Mol aangewezen Goede hint 225 Mol aangewezen door Erica

Tijdens het bepalen van de penningmeester zien we een pijl op de achtergrond. We zien deze pijl richting Airen wijzen. Wijst deze pijl naar de Mol?

Graven Goede hint 207 Graven door Lily

Bij de introductie van Marjolein zien we een stukje uit GTST. Het laatste woord uit dit fragment is "Graven". Een mol graaft veel. Is dit een verwijzing naar de Mol?

SymphonyBekijk de video Goede hint 132 Symphony door Sanne

Bij de test van Marjolein zien we op de achtergrond onder in beeld een boot met de naam ‘Symphony’. Is dit een verwijzing naar muzikant Remy?