De identiteit van de Mol is bekend
Winnaar gaat naar huis met 17.750 euro.
De kandidaten van seizoen 22 zijn bekend!
Deze elf BN-ers doen mee aan het 22ste seizoen van Wie is de Mol.
Jubileum-seizoen van Wie is de Mol? in Italië
Het spel wordt gespeeld door tien oud-kandidaten
Je kunt het Molboekje van seizoen 24 hier bestellen!
Bestel nu, dan heb je hem als eerste in huis!
Wie is de Mol? Bordspel pocket edition
Speel Wie is de Mol nu ook onderweg!

Laatste afleveringen

  • Aflevering 8:  Zinvol
  • Aflevering 7:  Vooruitblik
  • Aflevering 6:  Afvragen
  • Aflevering 5:  Terugkeer

Forum

Topic toevoegenForum » Archief » Seizoen 12 t/m 23 » Aflevering 4: opdracht 3

« »Vonne
5 jaar lid

Re: Aflevering 4: opdracht 3

Citaat van peanut:
De wissel van de schilderijen in het opdrachtfilmpje is gewisseld met de kerstboom die in de volledige aflevering zit. Allebei bij Hila en Thomas. Zou het een foutje zijn?
Als één van beide de mol is en iets wil wisselen, kies je dan voor de schilderijen, en waar zat de andere dan dat je dat onopvallend kan doen? Everon en Arno vinden 4 juiste veranderingen, dan zou je als mol voor 100e risico nemen.

Op mij kwamen de ontbrekende kussens van Everon over als een gok (vermoedelijk omdat een andere groep het ook had over een kussen). Daardoor zit de mol voor mij bij de eerste groep. Misschien heeft 1 van de 2 een bewoner gevraagd? Of is even teruggegaan om het om te wisselen? Waarna de productie ze nogmaals heeft gedraaid (en ze weer in de oorspronkelijke setting kwamen te hangen)?Sherlockmol
7 jaar lidVerdenkt Anna

Re: Aflevering 4: opdracht 3

Citaat van Dooro01:
Citaat van Sherlockmol:
Ook Fresia zei iets vreemds. Met het beschrijven sprak ze over 2 gele kussen op de bank en 2 kleine kussentjes daar tussenin. klopt niet dus, de kussen zijn even groot.

Afbeelding


Dit is niet de bank die Fresia beschreef! De bank van Fresia had witte/gele kleinere kussentjes met grote donkere knoop op het midden. Shinan liep toen met de bewoner te donderen en lette helemaal niet op.

Jazeker wel, de bank met de kleine kussentjes en de zwarte stippen werd aan Fresia beschreven door Laetitia.Gringa
8 jaar lidVerdenkt Anna

Re: Aflevering 4: opdracht 3

Citaat van Vonne:
Citaat van Sjurk:
Er klopt iets niet bij Hila, Thomas, Everon en Arno.

Let op de schilderijen op de muur:
Afbeelding

Wij krijgen te zien dat ze gewisseld zijn:
Afbeelding

Maar dat zijn ze niet:
Afbeelding

Regie toch... Hiermee worden deze vier verdacht gemaakt, want het is niet beschreven (op beeld) en ook niet genoemd.

In 'niet de Mol' gaf Arno aan dat ze nog een uur bij de bewoners hebben gezeten, dat is best lang. Dat kan echter ook betekenen dat de mol de schilderijen omgedraaid / teruggedraaid heeft. In dat geval zou dit een hint kunnen zijn naar Thomas of Hila.

Verder valt de rode bank op die Everon en Arno raadden, die is niet in beeld gezien, maar de kussentjes die ze goed raden waren ook niet in beeld. We missen dus een bank in beeld.


Inderdaad, heel scherp! Teruggekeken, je foto van alleen de schilderijen was de eerste stand zoals het had moeten hangen bij Thomas en Hila. Maar uit je eerste foto blijkt dat het daar dus al fout hangt. Dan zou je verwachten dat de mol Hila of Thomas is. Of de mol (als de mol in een andere groep zit) zou in een eerder stadium voordat ze begonnen al in de huizen geweest moeten zijn.
Kreeg het gevoel tijdens het terugkijken dat Everon het ontbreken van de kussens gewoon bedacht had en dat hij goed gegokt had. Gekke is dat op de beige/bruine bank geen kussens liggen. Stond daar nog een bank in de kamer? Of heeft de mol ook met die kussens lopen te rommelen?
Voor mij zijn Hila en Thomas nu het meest verdacht. Vond Thomas tot nu toe erg kandidaats maar houd hem nu toch goed in de gaten. Hila stond al bovenaan op mijn lijstje, daar blijft ze dus lekker nog even staan.

@Sjurk, wat geniaal gevonden!
@Vonne, bedankt voor de tip.

Hila werkt voor Avrotros en deze hint is dan alleen online te vinden op hun website: Hila is online als presentatrice begonnen.
Ik vind dit hint subtiel om het zacht uit te drukken, en ik ben enorm onder de indruk dat je het gevonden hebt! Is dit de enige hint die zo gedaan is, of heeft iemand andere piep klein verschillen tussen opdrachten op wieisdemol.nl en de uitzending ontdekt?
Wat ik wel heb gemerkt over wieisdemol.nl (nadat je de spoiler alert pagina voorbij bent) is dat wat ze bieden als hoofd keuze aan verandert door de week. Je ziet eerst de oude aflevering, daarna volgt Splinter's Niet de mol met Splinter voor de vingerafdruk. Dan bieden ze de huidige aflevering aan voordat je later in de week de afvaller voor de vingerafdruk te zien krijgt. Ze eindigen met de aflevering weer. In het verleden dacht ik dat alleen de aflevering daar stond op die manier aangeboden.Gringa
8 jaar lidVerdenkt Anna

Re: Aflevering 4: opdracht 3

Citaat van Nette:
Is het toeval dat Kim-Lian alwéér rode limonade dronk? Of zou het een hint zijn...?

Ik kan me herinneren dat alle duo's iets te drinken aangeboden kregen behalve die van Thomas en Hila. Is dit juist?Gringa
8 jaar lidVerdenkt Anna

Re: Aflevering 4: opdracht 3

Citaat van artemis:
WAat me opviel:
Hila komt oprecht gefrustreerd over wat betreft het langzame beschrijven van Everon. Als mol zou je dit toch best vinden?

Met nog 1 min op de klok beschrijft Fresia in de tweede kamer juist de religieuze schilderijtjes. Dit was iets dat veranderd werd. Als mol had ze toch juist andere dingen kunnen gaan beschrijven?

Over Hila: als ze de mol is, molt ze subtiel. Toen ze beschreef haar mogelijke moltechniek in aflevering 1, klinkt het relaxed en zegt ze dicht bij haarzelf te willen blijven. Het is geloofwaardig dat ze wil de opdracht goed uitvoeren.

Over Fresia: ik vind deze opmerking heel scherp.Audiowaste
2 jaar lidVerdenkt Anna

Re: Aflevering 4: opdracht 3

Citaat van artemis:

Met nog 1 min op de klok beschrijft Fresia in de tweede kamer juist de religieuze schilderijtjes. Dit was iets dat veranderd werd. Als mol had ze toch juist andere dingen kunnen gaan beschrijven?

Ze kan het natuurlijk prachtig beschrijven, maar het is dan ook wel van belang dat je het knopje van de porto induwt. Overigens geldt dat natuurlijk voor alle kandidaten met een porto.mmhmjanssen
11 jaar lidVerdenkt

Re: Aflevering 4: opdracht 3

Mij viel op dat Everon begint met te beschrijven waar de diverse meubelstukken zich bevinden (op 12 uur dit, op 2 uur dat etc). Is hij bang dat ze de kamer gaan verbouwen? Onnodige details dus. Zeg gewoon wat waar ligt of hangt. Hij deed er ook erg lang over om één ding te beschrijven.

Van Fresia viel me op dat ze zei dat ze moesten letten op (gekke) details waarvan je zou kunnen verwachten dat die zouden veranderen. Had ik ook al bedacht want toen ik die kerstboom met het laken erover heen zag wist ik al, dat laken gaat later weg zijn. En jawel hoor. Van kussens die op een bank liggen kun je ook op je klompen aanvoelen dat er hier later eentje minder ligt of een andere kleur heeft.

Dat verschil tussen de complete uitzending en de losse opdracht lijkt me een slordigheidje. Ik kan hier niets anders van maken dan dat ze blijkbaar meerdere edit versies van de opdrachten hebben en een andere versie online hebben gezet dan de versie die ze in de complete aflevering hebben opgenomen.Snuffel
3 jaar lidVerdenkt Rosario

Re: Aflevering 4: opdracht 3

Nog even aan het herkauwen ...
We weten niet alle verwisselingen. De Mol wel, dus het niet opnoemen daarvan kan onopgemerkt.
Uit de lijst van Sjurk hiervoor in dit topic blijkt dan, dat bij teams Fresia/Sahil en Kim/Laetitia 2 van 5 items onbekend zijn.
Het slechte geheugen van Fresia/Sahil is dan een dekmantel met humor, werkt prima.CobraKai
3 jaar lidVerdenkt Anna

Re: Aflevering 4: opdracht 3

Citaat van Snuffel:
Nog even aan het herkauwen ...
We weten niet alle verwisselingen. De Mol wel, dus het niet opnoemen daarvan kan onopgemerkt.
Uit de lijst van Sjurk hiervoor in dit topic blijkt dan, dat bij teams Fresia/Sahil en Kim/Laetitia 2 van 5 items onbekend zijn.
Het slechte geheugen van Fresia/Sahil is dan een dekmantel met humor, werkt prima.

Prima dekmantel inderdaad. Echter denk ik dat voor de meeste Sahil wel een beetje is afgevallen als mol, hij speelt de mol maar is het (in mijn ogen) vrij duidelijk niet. Bij Fresia blijven wel een beetje vraagtekens staan. Misschien een gekke vraag, maar weet iemand of een van de kandidaten misschien Albanees spreekt? Dat de mol misschien de bewoners iets heeft verteld om uit te voeren of om voor afleiding te zorgen? Deze opdracht deed me een klein beetje denken aan die opdracht waar Jeroen tegen de bewoners zei om de luikjes weer dicht te doen. Zo kun je toch vrij onopvallend, maar erg sterk mollen als mol.GoGoGadget
6 jaar lidVerdenkt

Re: Aflevering 4: opdracht 3

Ha Sjurk, lekker bezig!!

Op de lange tekst na kan je dit soort lijstjes kwijt in het wie wat waar? gedeelte
dan is het sneller en handiger terug te vinden voor de molloten Knipoog
top.

Citaat van Sjurk:
Een paar keer teruggekeken en vergeleken en ik kom tot deze lijst:

Te raden door Arno & Everon
1. Eifeltoren
2. Tulpen
3. Kerstboom
4. Kussens op de bank

5. Iets roods met de bank

Te raden door Thomas & Hila
1. Vaas voor het bed
2. Vogeltjes
3. Kopjes en glaasjes

4. Dekbed met boom
5. ?

Te raden door Fresia & Sahil
1. Gouden sleutel
2. TV naast de bank
3. Schilderij waterval en bloem gewisseld
4. ?
5. ?

Te raden door Kim-lian & Laetitia
1. Kussen
2. Kledingstuk kapstok
3. Religieus stuk aan muur

4. ?
5. ?

Cursief is geraden en, logischerwijs, genoemd in de omschrijving door het andere team. De kussens die Arno en Everon goed hebben geraden horen we echter niet beschreven worden. Het dekbed met de boom is wel beschreven door Arno en Everon.

Wat mij verder opviel bij het vergelijken (deels overlap met mijn eerdere post):
- We zien de 2e bank bij Arno en Everon niet. Wat was er rood? Rick is streng, mogelijk lag er een rood kleed over de bank omdat over de andere bank ook een kleed lag (zichtbaar in het 'wisselshot' met de kerstboom).
- De salontafel bij Arno en Everon wordt niet in beeld gebracht, wel bij het beschrijven. Was daar iets anders?
- De muur bij Thomas en Hila waar de groene banken staan wordt niet goed in beeld gebracht.
- De 2e kamer die Fresia en Sahil moesten beschrijven is niet in beeld gebracht bij Kim-Lian en Laetitia
- De entree die Kim-Lian en Laetitia moesten beschrijven is niet goed in beeld gebracht bij Fresia en Sahil.
- Het religieuze stuk aan de muur bij Kim-Lian en Laetitia is vervangen door de foto van het 'knappe stel'. Is dit een dubbele wissel geweest? Oftewel: geldt deze wissel voor 2 veranderingen?

Omdat ik bij het vergelijken veel mis (2 per team) bij Fresia, Sahil, Kim-Lian en Laetitia moet dit in de 2e kamer / entree gezeten hebben. Bij Thomas en Hila zal dit aan de muur zijn geweest.


Reactie toevoegen

Dit forum is gesloten. Reageren is daarom niet mogelijk.