De identiteit van de Mol is bekend
Winnaar gaat naar huis met 17.750 euro.
De kandidaten van seizoen 22 zijn bekend!
Deze elf BN-ers doen mee aan het 22ste seizoen van Wie is de Mol.
Jubileum-seizoen van Wie is de Mol? in Italië
Het spel wordt gespeeld door tien oud-kandidaten
Je kunt het Molboekje van seizoen 24 hier bestellen!
Bestel nu, dan heb je hem als eerste in huis!
Wie is de Mol? Bordspel pocket edition
Speel Wie is de Mol nu ook onderweg!

Laatste afleveringen

 • Aflevering 8: Zinvol
 • Aflevering 7: Vooruitblik
 • Aflevering 6: Afvragen
 • Aflevering 5: Terugkeer

Forum

Topic toevoegenForum » Deelnemers » Tooske Ragas » Tooske is de Mol, omdat...Frank
Beheerder

Tooske is de Mol, omdat...

In dit topic kun je alle aanwijzingen naar Tooske kwijt. Molacties, verborgen hints en theorieën zijn hier welkom.

Wat mag niet geplaatst worden:

 • Berichten die juist bewijzen dat Tooske niet de Mol is. Daarvoor is een ander topic.
 • Verdacht gedrag van Tooske in een opdracht. Plaats dat in het topic van de betreffende opdracht.

Wat mag wel geplaatst worden:

 • Verdacht gedrag en verdachte uitspraken van Tooske buiten de opdrachten.
 • Mogelijke verborgen hints die kunnen verwijzen naar Tooske.
 • Uitgebreide theorieën over Tooske.
 • Als je het met iemand eens bent of juist niet, dan is je reactie welkom. Kom wel altijd met argumenten.Gringa
8 jaar lidVerdenkt Anna

Re: Tooske is de Mol, omdat...

Ik weet niet hoe Tooske had precies moeten mollen in Opdracht 1.

In Opdracht 2, de waarzegster vraagt haar allerlei persoonlijke voorkeuren in het Engels (ie, do you like sugar/hou je van suiker) waarop Tooske steeds “Nee” op antwoordt. Dezelfde waarzegster geeft Rian (in het Spaans) een veel “normaler” lezing. Bij de test gaat Rik een korte toespraak houden over hoe belangrijk het is om persoonlijke details over de andere deelnemers te weten.
De nacht voor deze opdracht heeft Tooske het over een voorzichtigere aanpak, en ze lijkt dit (tussen vaak opstaan) asn de anderen te herhalen. Het lijkt ook dat ze niet voortdurend allemaal tegelijk opstaan, maar gedooseerd.

Als Justin komt met zijn -€250 in de pot aankondiging net voor de test, lijkt Tooske zich te schrikken en is bang dat de anderen haar de schuld van kunnen geven. Als kandidaat in het begin van WIDM vind ik die reactie raar—hoe verdachter, hoe meer tijd je hebt om erachter te komen wie de mol is. Later zegt ze toch verdacht te willen zijn in een biecht.Geralda
11 jaar lidVerdenkt

Re: Tooske is de Mol, omdat...

Het leuke aan Tooske vind ik dat zij echt zichzelf lijkt. Nadat Justin ‘ontdekte’ dat er €250,- verdwenen was en Tooske in de gezamenlijke ruimte kwam lachte ze enorm en zag je dat ze zichzelf moest inhouden. Ik kreeg het gevoel dat ze Justin net had zien nep-mollen/ verwarring zag zaaien, en zij het gewoon een grote grap vond en klaar om het spel verder mee te spelen. Ik houd haar in de gaten al is ze niet mijn grootste verdachte.Arian1981
2 jaar lid

Re: Tooske is de Mol, omdat...

Tooske ben jij de Mol?

* TAROT KAART VAN TOOSKE

- Tooske heeft de 'paraplu' als symbool
- Voor filmpje van de opdracht zie je de waarzegster de kaart omdraaien van de paraplu en zegt:
'Do you want to know the future?'
- De kleur paraplu wijkt af van de kleur van de bekendmaking als enige kaart. (Groen en paars)
- Ze zoekt naar een fysieke paraplu en komt terug met de ketting ipv topito.
- Dia Del Top(it)o - Dag van de Mol, Ik Tooske?
- Staat tot nu toe op de juiste positie bij de opdrachten.
- Reageert soms overdreven bij Rik zijn uitleg na de opdracht.
- Regeerde heel raar op Justin, bij horen van dat er €250,- uit de pot was gejat. Ze zei: Ja maar dadelijk verdenken.... uhhh en onderbreekt haar zin!

Gewijzigd op 20 januari om 16:16 uur.wolf
9 jaar lid

Re: Tooske is de Mol, omdat...

TOEKOMST is een anagram voor TOOSKE TM (That’s me of Trademark)Arian1981
2 jaar lid

Re: Tooske is de Mol, omdat...

TRAILER:

Tooske komt in beeld nadat de Maya tempel in beeld is geweest, wat kan wijzen naar dat Kees de winnaar wordt omdat hij Tooske ziet. (Tarotkaart Kees is een Maya tempel)

START AFLEVERING 1

Start seizoen worden de kandidaten doormiddel van Tarotkaarten bekendgemaakt, met ieder een ander symbool. Tooske had het paraplu symbool, dit kwam als enige in de intro vooraf terug voordat de opdracht begon in aflevering 1.

De waarzegster zei de woorden: Do you want to know the future? En draait de kaart van Tooske om. (Kan je tevens linken aan de aflevering titel: "Een handje helpen") Helpt hier de waarzegster ons door de kaart van ALLEEN Tooske om te draaien?

BEKENDMAKING TAROTKAARTEN/KANDIDATEN

Tooske haar symbool paraplu had een groene kleur bij de bekendmaking, nu zien we ook de zelfde symbolen bij de waarzegster die ze omdraait voor de kandidaten. Nu valt op dat alleen de kaart van de paraplu een andere kleur heeft. -->> Paars ipv Groen! (Kan een leuk hintje zijn naar de Mol vooraf en tijdens aflevering 1, je had het al kunnen weten.)

OPDRACHT 1.1

Tooske gaat opzoek naar een fysieke paraplu ipv de ketting met symbool. (Weer een verwijzing naar de paraplu?) Tevens zagen we ook wat paraplu's terugkomen tijdens deze opdracht en in de afleveringen. (Wordt hier weer verwezen naar de paraplu?) Tevens liep de Mol er tussen, veel zeide meteen de Mol staat onder de 'paraplu' of achter een waaier. (Weer een verwijzing naar de paraplu?)

Tooske loopt naar de waarzegster met de ketting ipv de Topito. (Wat heeft de Mol immers aan die Topito?)

Het woord TOEKOMST is nog al opvallend dit seizoen. (Gaan we even naar het woord TOEKOMST kijken, kan je alleen met de letters de naam: TOOSKE maken. Denk even aan Mollenvanger in seizoen Everon: Kon je alleen de naam van Everon van maken.)

TOEKOMST --->> TOOSKE

De opdracht stond in teken van Del Dia Top(it)o -->> Wat betekend in het Spaans: een klein ondergronds diertje: Molletje. (Moeten we dit dan zo lezen: De dag van de Mol, Ik Tooske?)

Tooske koos voor optie 3 en trok de aflevering 3 vrijstelling kaart, met de gevechtsring erop.
(Nu we aflevering 3 hebben gezien, was Tooske ook nog eens bij de gevechtsring)

EXTRA INFORMATIE TOOSKE

Tooske loopt bij de Olmpische Spelen opdracht en dat kan best wel eens een goeie plek zijn.
(Ze kan gewoon achter de rug om de kaartjes hebben verwisseld, en misschien daarom ging het ook helemaal mis bij Fons)
Tooske reageert vaak een beetje overdreven na afloop als Rik de opdracht uitlegt hoe het zat.
(Tooske is natuurlijk niet een actrice en dit kan ze wel eens verraden als Mol.)
Tooske kwam een beetje betrapt over op de kamer samen met Justin, toen Justin begon over de gestolen €250,- (Ze zei maar dadelijk verdenken..... uhu en houd zichzelf in met de zin, was ze hier betrapt, wou ze bijna iets verkeerds zeggen? En haar biecht hersteld ze zichzelf, logisch natuurlijk zodat wij denken niks aan de hand.)
Tooske staat op de ideale posities tijdens de opdrachten als ze de Mol is, dit begint echt op te vallen.
Tooske maakt een selfie van haar zelf en het woordje MOL in de laatste opdracht. (Geeft ze hier ons al een klein beetje haar toekomst bloot aan ons?)Gringa
8 jaar lidVerdenkt Anna

Re: Tooske is de Mol, omdat...

Aflevering 1.1: Tooske zoekt eerst een echte paraplu.
Aflevering 2.2: Tooske zegt “bon dia” wat niet Spaans is als ze aankomen. De waarzegster (in het Engels) lijkt niks over Tooske te weten (ze antwoordt 3x nee op haar vragen), en dan gaat Rik benadrukken dat de kandidaten moeten over het privé leven van de deelnemers dingen moeten weten.
Aflevering 3.1: Tooske gist dat het vriendje van Macarena is Picolino of Igalino of iets dergelijks. Rik keurt dit goed!! Terwijl het Vitorino had moeten zijn. 3.2: het antwoord had “Toekomst” (waarin zoals Wolf zei, Tooske TM staat). Tijdens de test komen er 2x de nummers 10, 7, en 8 in beeld. Tooske wordt dit jaar 50. In Afleveringen 1&2, de 5de scherm was rood. In aflevering 3 is dat de eerste. De 11de letter is een K, en Tooske was in K2 zoekt K3. We zagen tijdens 3.2 veel rose, regenbogen, en Ambreres (ie, Antwerpen).
Als je Tooske van rechts naar links “leest,” spreek je dit uit als “exoot.” Ze spraak bv Engels met de waarzegster in 2.2–niet Spaans. Ex of equis (Dos Equis was het bier op tafel in 3.1) is de 25ste letter van het Spaanse alfabet.

Dit moet gewoon met voorbedachte rade zijn.

Vergeten: Tooske haar echte naam is Antonia Grietje Ragas Breughem. We zien heel veel As en ook veel Gs. Antonio Banderas (vlaggen) was een van de antwoorden in 3.1. In 2.2 meen ik dat er 2 gerbera’s of een soort-gelijke rode bloem waren op tafel tijden het luilakken. Grietje is een afkorting van Margriet. Ze danst bij aankomst in aflevering 1 en op de Macarena. Een ragas is een type dansvlieg.

Gewijzigd op 21 januari om 21:03 uur.automol
1 jaar lidVerdenkt

Re: Tooske is de Mol, omdat...

In de leader heeft Tooske een jurkje aan dat sterk doet denken aan de vingerafdruk uit het logo van Wie is de mol.letje01
7 jaar lid

Re: Tooske is de Mol, omdat...

Is er iemand die de kleding van Tooske een beetje in de gaten heeft gehouden? Toen de kisten werden opengemaakt (waar Babs dan in zat), waren de kleuren van Tooske’s kleding wel heel erg in lijn met de kisten. Toeval??

Reactie toevoegen

Je kunt geen reactie toevoegen omdat je niet bent ingelogd.