De identiteit van de Mol is bekend
Winnaar gaat naar huis met 17.750 euro.
Locatie bekendgemaakt
Wie is de Mol? 2016 opgenomen in Dominicaanse Republiek
Het nieuwe seizoen is begonnen!
Klik hier om aflevering 1 nog een keer te bekijken
Heb je het Molboekje van 2019 nog niet in huis?
Bestel het boekje online!
Wie is de Mol? Bordspel
Verkrijgbaar bij Bol.com. Klik hier en bestel direct!

Laatste afleveringen

  • Aflevering 3:  Niet gered
  • Aflevering 2:  Uitgerekend
  • Aflevering 1:  Op sleeptouw

Forum

Topic toevoegenForum » Archief » Seizoen 19 » WIDM: Organiseer het zelf!Rensjekent
7 jaar lid

WIDM: Organiseer het zelf!

Voor velen is de droom om ooit aan WIDM mee te doen nog onmogelijk, omdat er tot nu toe vanaf seizoen 4 alleen maar BN'ers geweest zijn. Toch is er een sprankje hoop: het zelf organiseren.

Maar hoe organiseer je zoiets? Nou, als eerste zoek je een aantal mensen (zo'n 10 tot max. 20) en plan je een moment. 20 past makkelijk in een weekend, 10 zou ook in 1 dag kunnen. Daarbij moet je ook een script hebben.

Het kiezen van de Mol is vaak niet moeilijk. Je kunt natuurlijk altijd namen opschrijven en gaan grabbelen. Maar je kunt de Mol natuurlijk ook zelf kiezen op basis van sluwheid en/ of acteerwerk.

Zodra de Mol gekozen is, heb je iets nodig om mee te spelen. Geld kan, maar dit kan erg duur uitpakken. Goede alternatieven zijn Monopoly-biljetten of iets van snoep bijvoorbeeld. Zet een pot in het midden van het speelveld. Deze kan worden bijgevuld met de biljetten of het snoep. Of laat iemand de penningmeester zijn.

Naast de pot heb je ook een executie nodig. Je kunt ook spelen zonder executie. Voor de executie kan de app 'Topito' (€1.59) gebruikt worden. Hier kun je zelf de vragen invullen en de vrijstellingen aangeven. Hij heeft zelfs een tijdsklok. 1 minpunt: je kunt geen jokers inzetten. De oplossing: schrijf bij sommige antwoorden het antwoord: 'Joker inzetten'. Je kunt ook de tests uitprinten of gewoon vragen, en de slechste executeren.

Ook moeten er gesprekken komen met de kandidaten en dus de Mol. De Mol krijgt dan de komende opdrachten te weten. De opdrachten kunnen verschillen: maak ze alhoewel niet te moeilijk. Iets simpels zoals een quiz kan al genoeg doen.

Hieronder staan ook een aantal te gebruiken opdrachten voor Wie is de Mol?

1. Wie ben jij?
Het eerste spel dat je aan het begin kan gaan spelen is Wie ben Jij? Laat alle kandidaten oplijnen. Daarna krijgen de kandidaten vragen over 1 van de andere kandidaten (Hoe heet de moeder van'', welke sport beoefend'''). Goed? Voeg dan iets aan de pot toe. Fout? Haal er dan weer iets uit.

2. Quiz - WIDM
Zorg voor 10 vragen over de afgelopen jaren van Wie is de Mol - de TV-serie. Vragen zoals: Wie moest als 2e het spel verlaten in 2012? A. Marion, B. Maarten, C. Dio. Zet een bel of zoemer in het midden neer. Voor ieder juist antwoord krijgt de persoon een joker.

Alternatieven: JEWIDM

Je kunt naast de vorige tips ook het volgende doen:

Als een weekend organiseert, kun je iedere avond een nieuwsuitzending doen over wat er is gebeurt deze dag.
Ook zou je na het avond/ochtend/middag-eten een spel kunnen doen.

Wil je dit spel met kinderen spelen, pas dan de spellen aan naar de leeftijd. Laat ze ook actief bezig zijn en niet te veel zitten, dan houden ze er veel energie aan over.

Daarnaast: heb niet te veel verwachtingen. Het zal toch nooit helemaal zoals WIDM in het echt kunnen. Geniet er wel van, en veel succes!

Heb je zelf nog tips en/of opdrachten, dan kun je ze achterlaten hieronder.

Gewijzigd op 11 juli 2013 om 12:58 uur door Frank.

Citeer Reageer

Reactie toevoegen

Je kunt geen reactie toevoegen omdat je niet bent ingelogd.