De identiteit van de Mol is bekend
Winnaar gaat naar huis met 17.750 euro.
Locatie bekendgemaakt
Wie is de Mol? 2016 opgenomen in Dominicaanse Republiek
De zestiende Mol is bekend
Winnaar gaat naar huis met 13.020 euro
Heb je het Molboekje van 2019 nog niet in huis?
Bestel het boekje online!
Wie is de Mol? Bordspel
Verkrijgbaar bij Bol.com. Klik hier en bestel direct!

Laatste afleveringen

  • Aflevering 10:  Wie is de Mol?
  • Aflevering 9:  Finalist
  • Aflevering 8:  Gelijkgestemd
  • Aflevering 7:  Schijn werper

Hints

Elk jaar geeft de Mol subtiele hints in de uitzendingen waarmee kijkers kunnen ontdekken wie de Mol is. Wij verzamelen de beste mogelijke hints die onze bezoekers zijn opgevallen.

» Hint toevoegen

Diversen

Afleveringtitels Goede hint 8 Afleveringtitels

Een verhaal apart: wanneer de titel in beeld komt vertelt Jan als voice-over over de start van het nieuwe seizoen. Een apart verhaal, zeker in deze vertellende vorm.
Wisseltruc: bij de opdracht wisselgeld wil Jan de briefjes per twee op het bord spelden. Doordat hij sjoemelt met het geld zijn er te weinig biljetten om alle vakjes te bedekken.
Vooruitzicht: dat betekent letterlijk de oplossing niet zien en verwijst naar het feit dat Jan achter iedereen langsloopt maar niemand dit ziet en er een oplossing zit in de vraag: Wil je nu al weten wie de Mol is? wat ook niemand van de kandidaten is opgevallen.
Zienswijzen: Jan heeft duidelijk andere visies dan de rest van de kandidaten op de opdracht woordzoekers, wat refereert aan de titel van de aflevering zienswijzen.
Verlost: Jan wordt als eerste verlost uit zijn kamer in de opdracht sleutelpositie. Ook wordt hij verlost van het meenemen van een bewoner bij de opdracht lada’s met lading. En bij de laatste opdracht wordt hij als eerste verlost van het zien van zijn scherm.
Schijn werper: Jan doet alsof hij zijn best doet, maar dat doet hij eigenlijk niet.
Gelijkgestemd: Bij Vardzia is Jan degene die meezingt met de zanggroepen.
Finalist: finalist betekent letterlijk laatste. Het verwijst naar Jan die als laatste de maan in beeld krijgt. Ook komt hij als laatste aan bij de opdracht Tabatskuri.

Aflevering 9

Eindtijd 18 Goede hint 26 Eindtijd 18

De eindtijd van de finale-test van Jan is 11:07. Bij elkaar opgeteld 18.

Aflevering 7

It’s me Goede hint 20 It’s me

Jan houdt tijdens de laatste opdracht een rood pakket in zijn hand met daarop de naam van het eindstation; Tsemi, wat een anagram is van “It’s me”. Erboven staat in het Georgische schrift de naam van de Mol, Jan. Bij de wrap blijken er twee rode pakketten niet bezorgd te zijn. Wiens schuld? It’s me, Jan.

Aflevering 6

1 en 8 Goede hint 8 1 en 8

Jan is bij de laatste opdracht degene die als antwoord op een vraag van Art de cijfers “1” en “8” uitspreekt, een verwijzing naar de Mol van seizoen 18.

Aflevering 5

Mol wegstrepen Goede hint 9 Mol wegstrepen

Bij de woordzoeker was de oplossing “Streepte de Mol de Mol weg?’. Het antwoord is ja, want dat deed Jan. Hij doet dit bovendien door een M te schilderen door de letters.
De Mol kwam twee keer in de woordzoeker voor. En dus kwam de naam Jan ook twee keer voor.

Aflevering 4

Wachtwoord = Jan Goede hint 14 Wachtwoord = Jan

De beginletters van de zin “Wil Je Nu Al Weten Wie De Mol Is?” vormen een hint. Haal van WJNAWWDMI de afkorting van Wie is de Mol af (WIDM). Dan blijft WJNAW over. Dit kun je veranderen in WW en JAN. Het wachtwoord op deze vraag is Jan.

Aflevering 1

M gebaar Goede hint 61 M gebaar door Hidde

Jan maakt een gebaar dat lijkt op een M, wanneer hij vraagt of er een gouden boog is in Kiev.

Schaakbord Goede hint 13 Schaakbord

Op het schaakbord staat de witte koning op positie D1, wat op de landkaart van alle kandidaten het vak is waarin Kiev ligt. De stad waarin Jan zich bevindt.

Voorkennis Goede hint 12 Voorkennis

Jan zegt in de taxi onderweg naar de locatie van de kluis: “M 18. Thanks Art. Dat wist ik al”, een verwijzing naar zijn voorkennis en dus naar zijn identiteit.