Dit zijn de kandidaten van Wie is de Mol? 2018
Elke zaterdag om 20:30 uur op NPO 1
Locatie bekendgemaakt
Wie is de Mol? 2016 opgenomen in Dominicaanse Republiek
De zestiende Mol is bekend
Winnaar gaat naar huis met 13.020 euro
Heb je het Molboekje van 2018 nog niet in huis?
Bestel het boekje online!
Wie is de Mol? Bordspel
Verkrijgbaar bij Bol.com. Klik hier en bestel direct!

Laatste afleveringen

  • Aflevering 7:  Schijn werper
  • Aflevering 6:  Verlost
  • Aflevering 5:  Zienswijzen
  • Aflevering 4:  Vooruitzicht

Hints

Elk jaar geeft de Mol subtiele hints in de uitzendingen waarmee kijkers kunnen ontdekken wie de Mol is. Wij verzamelen de beste mogelijke hints die onze bezoekers zijn opgevallen.

» Hint toevoegen

Diversen

NOS logo Goede hint 32 NOS logo door Mark

Zijn de vele cirkels die we zien een verwijzing naar het logo van de NOS? Simone is presentator van het NOS Journaal.

Aflevering 7

Schijn werper Goede hint 26 Schijn werper door Maartje

De titel van de aflevering is Schijn werper. Dit kan een aanwijzing zijn naar Simone Weimans, die de initialen SW heeft.

Aflevering 6

Verlost Goede hint 40 Verlost door Timo Rentes

De titel van de aflevering is ‘Verlost’. Toen aan Simone werd gevraagd of ze de Mol is, zei ze ja. Is ze daarmee verlost van haar geheim? Of verwijst de titel naar Ruben? Hij is ‘verlost’ van zijn bondgenoot, want Loes viel vorige week af.

<u>MO</u>TE<u>L</u> Goede hint 34 MOTEL door Annemiek

Wanneer Art de opdracht ‘sleutelpositie’ uitlegt, zien we een shot van één sleutelbos. Op alle sleutelhangers staat op één kant het kamernummer. Op de andere kant staat MOTEL, waarbij de T en E nauwelijks leesbaar zijn. MOL blijft over. De sleutelbos die in beeld wordt gebracht is die van Olcay.

G-sleutel Goede hint 11 G-sleutel door Bas

Aan het begin van de opdracht zitten de kandidaten te ontbijten. Op de tafel staat een servettenhouder waarin een G-sleutel is verwerkt. De G-sleutel is een symbool dat wordt gebruikt bij het noteren van muziek. Een verwijzing naar muzikant Ruben?

Stemmen op Stine Goede hint 34 Stemmen op Stine door Nikka

Wanneer Simone de test invult, zien we de vraag ‘Wie is de Mol?’. Als antwoord kan niet worden gekozen voor Stine. Is dit een montagefout, of is het omdat ze de Mol niet is? Update: een persvoorlichter van AVROTROS heeft aan RTL Boulevard laten weten dat het een fout vanuit grafics in de eindmontage is.

Kamernummer Goede hint 22 Kamernummer door Sam

In de opdracht ‘sleutelpositie’ zaten Jan, Olcay, Simone en Stine opgesloten in een kamer. Stine weet het nummer van de kamer waarin ze opgesloten zit, de andere kandidaten niet. Heeft ze beter opgelet dan de andere kandidaten toen ze in de kamer werd opgesloten, of is dit voorkennis van een Mol?

Aflevering 5

WI-002-DM Goede hint 23 WI-002-DM door Bart

De kandidaten stappen in een auto met kenteken WI-002-DM. Jan stapt als tweede in deze auto.

Mol wegstrepen Goede hint 51 Mol wegstrepen door mmhmjanssen

De oplossing van de woordzoeker was: STREEPTE DE MOL DE MOL WEG? Stine streepte haar eigen naam weg. Is zij dus de Mol?

Aflevering 4

Mol wegwerken Goede hint 39 Mol wegwerken

Er wordt bij het tweede spel aan niemand gevraagd of hij/zij Olcay zou wegwerken. De Mol kan nooit naar huis gestemd worden en dus nooit weggewerkt worden.

Niets is wat het lijkt Goede hint 35 Niets is wat het lijkt

We zien bij de tweede opdracht dat Art aan Simone vraagt: ‘Ben jij de Mol’. Haar antwoord is nee. Is de titel van dit spel daarom ‘Niets is wat het lijkt’?

Daar gaat LoesBekijk de video Goede hint 60 Daar gaat Loes door Mitch via IkBenMolloot

Bij de vraag aan Ruben of hij bereid is om Loes weg te werken, zegt Art na het omklappen van het bordje: “Daar gaat Loes”. Dit kan een dubbele betekenis hebben. De Mol liep namelijk bij iedereen vlak langs. Misschien loopt Loes net langs wanneer Art dit tegen Ruben zegt.

Woordzoeker Goede hint 36 Woordzoeker door mmhmjanssen

In de leader en verschillende previews hebben we delen van een woordzoeker gezien. In de woordzoeker zie je in dezelfde kolom de woorden STINE en FINALE. De naam STINE loopt van boven naar beneden en het woord FINALE van beneden naar boven. STINE en FINALE komen elkaar dus figuurlijk tegen en wel aan het einde. De letter E is gemeenschappelijk. Aanwijzing dus dat STINE in de finale komt? De naam STINE is de enige kandidatennaam (behalve RON) die in de woordzoeker haaks staat op het woord WAARHEID. Stine de bedrieger / leugenaar, dus de Mol?

Aflevering 3

Kreupelstraat Goede hint 49 Kreupelstraat door Martin

De titel ‘kreupelstraat’ kan verwijzen naar Stine. De auto waarin zij zat deed het niet meer, hij was kreupel. Ze ging toch de hele straat door tot over de finish, doordat de auto werd geduwd.

Is it me you’re looking for? Goede hint 22 Is it me you’re looking for? door Tamara

Tijdens het spel met de auto’s zegt Bella “Hello?” door de porto. Als antwoord daarop zegt Emilio: “Is it me you’re looking for?”, alsof hij het nummer van Lionel Richie verder zingt. Maar hij kan daarmee ook aangeven dat hij de Mol is. Vertaald is de zin: “Ben ik degene waarnaar je op zoek bent?”.

Aflevering 2

Naar d‘r zin Goede hint 94 Naar d‘r zin door Timo

In het begin van de aflevering praat Art over de Mol. Hij lijkt over de Mol te zeggen: ‘die heeft het met een pot van € -3000 voorlopig prima naar d‘r zin hier.’ Is de Mol van 2018 dus een vrouw?

06 / OG Goede hint 37 06 / OG door MolMolMol en Saskia Kok

Op een van de bulldozers in de weg vrij maken opdracht staat twee tekens. Je kunt dit lezen als 06, maar ook als OG. Als je 06 omkeert (titel: Wisseltruc), dan krijg je 90. Bella is geboren in 1990. OG zijn de initialen van Olcay Gulsen.

Wisseltruc Goede hint 24 Wisseltruc door Maaikie

De titel ‘wisseltruc’ kan naar Olcay verwijzen. Zij wisselde bij de eerste opdracht op de markt 1000 euro om voor 500 euro, doordat ze één van de twee biljetten uit de envelop pakte.

Vlag van Oekraïne Goede hint 22 Vlag van Oekraïne door Katja

Wanneer de kandidaten de test maken liggen er stapels met boeken. Eén van de boeken heeft een blauw en geel vlak, net als de vlag van Oekraïne. Een aanwijzing naar Jan, die in dat land begon?

Killer heels Goede hint 20 Killer heels door Michael

Voor de tweede opdracht zegt Olcay in de kamer met Stine dat ze haar "killer heels" aan doet. Tijdens de voorstelling vinden veel moorden plaats. Wil Olcay aan ons laten weten dat ze dit al wist? De Mol heeft voorkennis.

Aflevering 1

Mol naar huis Goede hint 137 Mol naar huis door Francois Ruiter

De tekst die Art uitspreekt voorafgaand aan de test, is dit keer anders. De zin "Behalve de Mol, die hoeft nooit naar huis" wordt niet uitgesproken. Heeft de Mol dit keer wel een rood scherm gekregen? Of heeft de Mol zijn scherm helemaal niet gezien?

Een verhaal apart Goede hint 108 Een verhaal apart door John

De titel van de aflevering is een verhaal apart. Simone heeft in een interview verteld dat ze is vernoemd naar Simone de Beauvoir. Zij schreef het boek ‘Een verhaal apart’. Simone de Beauvoir was een schrijfster en filosofe. Het kan daarom ook een hint zijn naar Stine, die tevens schrijfster en filosofe is.

M gebaar Goede hint 36 M gebaar door Hidde

Jan maakt een gebaar dat lijkt op een M, wanneer hij vraagt of er een gouden boog is in Kiev.

Stripfiguur Goede hint 45 Stripfiguur door plukdievis

Op het vliegveld zien we een vrouw met Donald Duck op haar shirt. Is dit een aanwijzing naar Jean-Marc, die striptekenaar van beroep is?