Dit zijn de kandidaten van Wie is de Mol? 2017
Het nieuwe seizoen is opgenomen in de Verenigde Staten en begint 7 januari
Locatie bekendgemaakt
Wie is de Mol? 2016 opgenomen in Dominicaanse Republiek
De zestiende Mol is bekend
Winnaar gaat naar huis met 13.020 euro
Als eerste het Molboekje van 2017 in huis hebben?
Bestel het boekje online!
Wie is de Mol? Bordspel
Verkrijgbaar bij Bol.com. Klik hier en bestel direct!

Laatste afleveringen

  • Aflevering 8:  raam taal
  • Aflevering 7:  verblinden
  • Aflevering 6:  wijzer worden?
  • Aflevering 5:  teugels in handen

Hints

Elk jaar geeft de Mol subtiele hints in de uitzendingen waarmee kijkers kunnen ontdekken wie de Mol is. Wij verzamelen de beste mogelijke hints die onze bezoekers zijn opgevallen.

» Hint toevoegen

Aflevering 8

Raam taal -> Laat maar Goede hint 34 Raam taal -> Laat maar door Anouk M

De titel van de aflevering is ‘raam taal’. Als je dit van achter naar voren schrijft krijg je ‘laat maar’. Bij de alfabet opdracht hingen Jochem en Sanne de letters van achter naar voren. Verwijst ‘laat maar’ naar Sanne of Jochem, omdat de opdracht niet meer kon slagen door deze actie?

Aflevering 7

Twee bergen Goede hint 43 Twee bergen door Matt

Opnieuw een opvallend tweetal. We zien aan het begin van deze aflevering 2 bergen op de achtergrond. Het sterrenbeeld van Jochem is tweeling. De naam Thomas betekent tweeling. Zie ook de eerdere tweeling-hints hieronder.

Aflevering 6

Voorkennis Goede hint 59 Voorkennis door Kristien

Thomas zegt één van de mensen met de badge eerder te hebben gezien. Een Mol krijgt van tevoren te horen welke personen een badge hebben. Wil hij laten weten dat hij voorkennis heeft?

Harten twee Goede hint 46 Harten twee door Mitchel

Opnieuw een opvallende twee in de aflevering. In de underground ligt geld bij een harten twee kaart. Zie ook de hints hieronder over het getal twee.

Wijzer worden? Goede hint 28 Wijzer worden? door Zilla

De titel van de aflevering, ‘wijzer worden?’ kan verwijzen naar Sanne. Zij probeert wijzer te worden door nieuwe bondjes te sluiten.

Aflevering 5

Teugels in handen II Goede hint 71 Teugels in handen II door Paape

Thomas neemt spreekwoordelijk de teugels in handen door een envelop te pakken, voordat hij de andere kandidaten een envelop laat kiezen. Het is bovendien envelop twee. (Zie ook hint ‘Tweeling’ en ’Twee cowboys’)

Stier posters Goede hint 43 Stier posters door Jetje

Bij de poster opdracht zien we opvallend veel posters met een stier erop. Dit kan verwijzen naar Thomas. Zijn sterrenbeeld is stier.

Teugels in handen Goede hint 38 Teugels in handen door Ronald

De titel ‘teugels in handen’ kan verwijzen naar Sanne. Zij had als enige continu de teugels van de huifkar in handen.

Aflevering 4

Meer dan normaal Goede hint 80 Meer dan normaal door Tomas en Kim

Imanuelle vraagt aan Jochem om drie keer een handtekening te zetten. Verwijst de titel ‘meer dan normaal’ daarnaar? Of verwijst het naar Jochem, omdat hij twee bondjes heeft?

Mol stier Goede hint 63 Mol stier door Richard

We zien een stier met een joker om zijn nek. Op jokers staat ‘De Mol’. Het sterrenbeeld van Thomas is stier.

Twee cowboys Goede hint 43 Twee cowboys door Maarten

Bij de rodeo opdracht zijn er twee cowboys, terwijl ze om en om meedoen. Er had dus net zo goed één cowboy kunnen zijn. Zie ook de hint Tweeling bij aflevering 2.

Aflevering 3

Miss Mole Goede hint 142 Miss Mole door Doreen

In de laatste opdracht hadden de kandidaten boeken moeten vinden in een bibliotheek. Eén van deze boeken heeft de titel ‘Miss Mole’. Is de Mol een vrouw?

Spruitje Goede hint 67 Spruitje door Supernoukie

Diederik heeft een shirt aan met een spruitje erop. Bekend is dat de Mol vaak contact heeft met oud-Mollen. De bijnaam van oud-Mol Margriet is spruitje. Is dit een aanwijzing dat Diederik de Mol is?

Einde verhaal Goede hint 57 Einde verhaal door Valerie

De titel ‘einde verhaal’ kan verwijzen naar Jochem of Imanuelle. Zij zaten in de auto met het laatste deel van de routebeschrijving, oftewel het einde van het verhaal.

Aflevering 2

Tweeling Goede hint 150 Tweeling door Harry

We zien in deze aflevering twee zeehonden. In de vorige aflevering zagen we al twee eenden. Het sterrenbeeld van Jochem en Jeroen is tweeling. De betekenis van de naam Thomas is ook tweeling. Een verwijzing naar één van deze kandidaten?

Meegaand Goede hint 65 Meegaand door Michael

De titel van de aflevering is meegaand. Diederik, Jeroen en Roos zijn meegaand, wanneer ze tijdens het busje stappen bij de eerste opdracht.

Meegaand II Goede hint 115 Meegaand II door Klaas V.

Tijdens het aanwijzen van de leugenaar in de rechtbank gaat de jury stemmen. Imanuelle stemt niet en gaat daarom mee met de meerderheid, ze is dus meegaand.

14 juni Goede hint 62 14 juni door Inge

In de tekst die Sanne en Sigrid moeten overtypen, staat ‘June 14’ (14 juni in het Engels). Jeroen is op 14 juni jarig.

Aflevering 1

Voorkennis Goede hint 222 Voorkennis door Sim

Als de twee groepen die geld zochten samen komen, zegt Sanne tegen de andere groep: ‘Hij had het in zijn hand, de envelop?’ over the umbrella man. Hoe kon zij dit weten? Een mol heeft voorkennis en weet wat er gaat gebeuren.

Mol shirt Goede hint 178 Mol shirt door Yvonne

Diederik heeft 6,02×1023 op zijn shirt staan. Dat is de constante van Avogadro, een fysische constante die de verhouding tussen aantal deeltjes en hoeveelheid stof aangeeft. De constante is gedefinieerd als het aantal deeltjes per mol.

Sweeney Todd Goede hint 102 Sweeney Todd door Sander

Op straat zien we een poster met daarop "Sweeney Todd". Sanne heeft in de musicalthriller Sweeney Todd gespeeld.

Zo gedaan Goede hint 87 Zo gedaan door I’m so smart

De titel is ‘... zo gedaan’. Dit zou de tekst uit het nummer ‘Laat me’ van Ramses Shaffy kunnen zijn: ‘Ik heb het altijd zo gedaan’. Thomas heeft in de televisieserie Ramses gespeeld.

Mol Airlines Goede hint 86 Mol Airlines door Julie

Toen Jeroen, Roos, Thomas en Vincent kandidaten uit de helikopter stapten zei de piloot ‘Bedankt dat u voor Mol Airlines heeft gekozen.’ Dit kan een aanwijzing zijn dat één van hen de Mol is.

Rozen Goede hint 128 Rozen door Wormpje

We zien veel rozen in beeld. Bovendien begon het spel in Portland, waarvan de bijnaam City of Roses (vertaald: Rozenstad) is. Verwijzingen naar Roos?