De identiteit van de Mol is bekend
Winnaar gaat naar huis met 17.750 euro.
Locatie bekendgemaakt
Wie is de Mol? 2016 opgenomen in Dominicaanse Republiek
Het nieuwe seizoen is begonnen!
Klik hier om aflevering 1 nog een keer te bekijken
Heb je het Molboekje van 2019 nog niet in huis?
Bestel het boekje online!
Wie is de Mol? Bordspel
Verkrijgbaar bij Bol.com. Klik hier en bestel direct!

Laatste afleveringen

  • Aflevering 10:  Wie is de Mol?
  • Aflevering 9:  Drijfveer
  • Aflevering 8:  Met zand strooien
  • Aflevering 7:  Inhalen

Over WIDM

Geschiedenis

WoestijnvisWie is de Mol? is een van oorsprong Belgisch programma dat door productiehuis Woestijnvis geproduceerd werd naar het idee van haar programmamakers Bart De Pauw, Tom Lenaerts, Michiel Devlieger en Michel Vanhove. Het werd uitgezonden door de publieke omroep VRT. Seizoen 1 (1999) speelde zich voornamelijk af in Frankrijk. Kijkers ontdekken het zondagavondprogramma massaal en ze proberen gezamelijk de Mol te ontmaskeren.

Rose d’OrIn 1999 won het programma de prestigieuze Rose d’Or (Gouden Roos) op het televisiefestival van Montreux. Het programma werd aan 47 landen, waaronder Nederland, verkocht. Het eerste Nederlandse seizoen werd uitgezonden in 1999 onder de naam “Wie is… de Mol?”. De serie werd opgenomen in Australië. In de eerste vier seizoenen werd het spel gespeeld door onbekende Nederlanders, daarna met BN-ers.

Het programma kreeg in 2001 een Gouden Beeld voor het beste amusementsprogramma. In december 2008 werd het programma bij een verkiezing van het blad Avrobode gekozen tot beste AVRO-programma van de afgelopen 50 jaar. In 2013 won Wie is de Mol? de Gouden Televizier-Ring. Het programma behoorde al zes keer eerder tot de top 3. In 2015 won Wie is de Mol? een TV-Beeld in de categorie ‘beste amusement’.

Wie is de Mol? trekt in Nederland meer dan 2½ miljoen kijkers per aflevering, en is vaak het best bekeken programma van de dag geweest.

 

Seizoen 1 en 2 van Wie is de Mol? zijn verkrijgbaar op DVD. Alle andere seizoenen kun je terugkijken onder het kopje ‘Afleveringen’.

« Speluitleg Overzicht Seizoenen »