De identiteit van de Mol is bekend
Winnaar gaat naar huis met 17.750 euro.
De kandidaten van seizoen 22 zijn bekend!
Deze elf BN-ers doen mee aan het 22ste seizoen van Wie is de Mol.
Jubileum-seizoen van Wie is de Mol? in Italië
Het spel wordt gespeeld door tien oud-kandidaten
Je kunt het Molboekje van seizoen 24 hier bestellen!
Bestel nu, dan heb je hem als eerste in huis!
Wie is de Mol? Bordspel pocket edition
Speel Wie is de Mol nu ook onderweg!

Laatste afleveringen

  • Aflevering 6:  Afvragen
  • Aflevering 5:  Terugkeer
  • Aflevering 4:  Revanche
  • Aflevering 3:  Een handje helpen

Over WIDM

Geschiedenis

WoestijnvisWie is de Mol? is een van oorsprong Belgisch programma dat door productiehuis Woestijnvis geproduceerd werd naar het idee van haar programmamakers Bart De Pauw, Tom Lenaerts, Michiel Devlieger en Michel Vanhove. Het werd uitgezonden door de publieke omroep VRT. Seizoen 1 (1999) speelde zich voornamelijk af in Frankrijk. Kijkers ontdekken het zondagavondprogramma massaal en ze proberen gezamelijk de Mol te ontmaskeren.

Rose d’OrIn 1999 won het programma de prestigieuze Rose d’Or (Gouden Roos) op het televisiefestival van Montreux. Het programma werd aan 47 landen, waaronder Nederland, verkocht. Het eerste Nederlandse seizoen werd uitgezonden in 1999 onder de naam “Wie is… de Mol?”. De serie werd opgenomen in Australië. In de eerste vier seizoenen werd het spel gespeeld door onbekende Nederlanders, daarna met BN-ers.

Het programma kreeg in 2001 een Gouden Beeld voor het beste amusementsprogramma. In december 2008 werd het programma bij een verkiezing van het blad Avrobode gekozen tot beste AVRO-programma van de afgelopen 50 jaar. In 2013 won Wie is de Mol? de Gouden Televizier-Ring. Het programma behoorde al zes keer eerder tot de top 3. In 2015 won Wie is de Mol? een TV-Beeld in de categorie ‘beste amusement’.

Wie is de Mol? trekt in Nederland meer dan 2½ miljoen kijkers per aflevering, en is vaak het best bekeken programma van de dag geweest.

 

Seizoen 1 en 2 van Wie is de Mol? zijn verkrijgbaar op DVD. Alle andere seizoenen kun je terugkijken onder het kopje ‘Afleveringen’.

« Speluitleg Overzicht Seizoenen »